A szezon eddig legnehezebb hétvégéjén Sebestyén Peti a 12. helyezést szerezte meg!


Komplikált hétvége, értékes világbajnoki pontok!

A Sebesség Katedrálisának is becézett asseni pálya mindig tartogat meglepetéseket a versenyzőknek és a látogatóknak egyaránt. Idén egészen elképesztőek voltak az időjárási körülmények, a Supersport-kvalifikáció félbe szakadt, a Superbike versenyt pedig eltörölték a szombaton érkező havazás miatt.
 
A Supersport-világbajnokság magyar résztvevője számára nem volt egyszerű a hétvége, nem találták a helyes utat a motorbeállításokkal, de végül a vasárnapi versenyen a 12. helyen végzett.
 
„Már év elején tudtam, hogy ez lesz a szezon legnehezebb versenye számomra. Próbáltam kipréselni a maximumot magamból és a motorból is. A pénteki kezdés nem volt annyira rossz, de sajnos utána elmaradt a gyorsulás és a legnagyobb gond az volt, hogy nem éreztem a motoron milyen irányba kellene elindulni a változtatásokkal. Vasárnapra egy teljesen más beállítással próbálkoztunk és a warm up-ról sokkal jobb érzéssel jöttem le, aztán még kicsit tudtunk finomítani a versenyre.
A 17. nem volt egy ideális rajt pozíció, a futam első felében nagyon nehezen tudtam előzni, de mindent megtettem, hogy felzárkózzak.
Így utólag látszik, hogy a tempóm jó lett volna a top10-en belüli eredményhez, de ez most így sikerült. Jönnek a számunkra kedvezőbb pályák, ahol mindenképpen a jobb rajthely megszerzése és az egyre jobb eredmény elérése lesz a célom!„- mondta a Sport&Events Academy pilótája
 
Peti csapatfőnöke, Simon Buckmaster szerint fontos még jobban fókuszálni már pénteken, hogy a mezőny elejével fel tudják venni a versenyt:
„Péter ma is remekül harcolt, azonban fontos megérteni, hogy sokkal gyorsabban kell felvennünk a tempót a szabadedzéseken. Assenben nehezen találtuk a megfelelő beállításokat, így sok időt vesztettünk és megint hátulról kellett harcolni. Ha legközelebb sikerül már pénteken felvennünk a ritmust, nagy előrelépés vár ránk! Köszönöm a csapat munkáját, mindenki remekül dolgozott!”
 
 
Most három hetes pihenő vár a Supersport-világbajnokság mezőnyére, május 10-én pedig jön a következő olaszországi forduló Imolából!!!