Ismét a TOP10-ben a Supersport-világbajnokságon Sebestyén Peti!

Ismét a TOP10-ben a Supersport-világbajnokságon Sebestyén Peti!

10. a világbajnoki tabellán a magyar motoros!

Imola ikonikus pályája Sebestyén Peti kedvencei közé tartozik, a Hondáknak viszont nem annyira volt kedvező. Peti és a csapata folyamatosan dolgozott a motor beállításain a hétvége folyamán és sokféle módosítást kipróbáltak. A fejlődés látható volt, az időeredmény a 13. helyre volt elég a kvalifikáción, de néhány tizeden belül voltak Peti előtt jó néhányan és a versenytempó is bíztatónak tűnt.

A versenyen furcsa körülmények között rajtolt el a Supersport mezőnye, az időjárás jelentések egyhangúan esőt jósoltak, de az egyre szaporodó esőcseppek ellenére végül száraz beállításokkal vágtak neki a pilóták a versenynek. 

Az eső fenyegetése ellenére a magyar versenyző helyt állt, az utolsó sikánban pedig az előtte haladó, szintén Hondával versenyző Sommert is megelőzte, bár ezt a pozíciót aztán a futam végén előkerül piros zászló miatt nem adták meg neki, így a 10. helyen végzett.


 
„Nem volt egy egyszerű nap hiszen a folyamatosan változó időjárási körülmények miatt a motor beállításait is folyamatosan változtatnunk kellett. A warm up-on más volt még a pálya, se nem vizes, se nem száraz. Ezt vártuk a versenyre is, de aztán ahogy láttam, hogy felszáradt, tudtam, hogy jó lesz a versenytempóm. Próbáltam erősen kezdeni, de az első körökben beragadtam egy lassabb versenyző mögé és sajnos megnőtt a távolság az élbollyal szemben.  A végén még megelőztem Sommert, azt sajnos már nem adták meg, így 10. lettem. Folyamatosan fejlődünk és remélem Jerezben képes leszek a gyorsabb bollyal is harcolni.”- foglalta össze az eseményeket a Sport&Events Acdemy pilótája.

 
Peti csapatfőnöke Simon Buckmaster így összegzett: „Ez egy újabb szép top10-es helyezés Petinek és így ismételten visszakerült a világbajnoki összesített tabellán a legjobb 10 versenyző közé. Jerezben szükségünk lesz egy nagyobb előrelépésre, hogy a legjobb 6 körüli eredményekért tudjunk harcolni!”
 

A következő verseny Spanyolországban, a jerezi pályán kerül majd megrendezésre, 3 hét múlva, június 7-én.